Wat maakt ons zo bijzonder?

Eigen haal- en brengservice

Wij bieden de mogelijkheid om de deelnemers op te halen en weer veilig thuis te brengen. Dit wordt door één van de medewerkers zelf gedaan waardoor het altijd een vertrouwd gezicht zal zijn. Inmiddels beschikken we over drie grote personenauto’s en voldoende kofferbakruimte voor rolstoelen, rollators en dergelijke. De auto heeft een neutrale uitstraling zonder reclame waardoor het niet opvalt dat de persoon naar een zorgboerderij gaat.

Weerstand tegen zorg buiten de deur?

Voor veel mensen is de drempel om de deur uit te gaan naar een zorgboerderij groot. Bij het idee alleen al, zetten ze hun hakken in het zand. Juist voor deze mensen is Koemeer uitermate geschikt. Wij gaan graag de uitdaging aan om ook voor hen begeleiding buitenshuis mogelijk te maken. We doen dit bijvoorbeeld door het rustig opbouwen van een vertrouwensrelatie in hun eigen omgeving.

Duidelijke dagstructuur zonder vast programma

Koemeer maakt gebruik van een invulbaar dagprogramma om de mensen een duidelijke dagstructuur te kunnen bieden. Dit is geen vast programma van activiteiten, maar omschrijft alleen een aantal koffie- en eetmomenten als leidraad voor de dag. Zo verzorgen wij ’s middags een lekkere lunch. Hierbij houden we uiteraard rekening met een allergie en/of dieet.

Mogelijkheid voor individuele begeleiding

Soms is een combinatie van individuele begeleiding en begeleiding in een kleine groep gewenst. Bijvoorbeeld om een extra stimulans te bieden. Met name voor alleenwonenden kan dit nodig zijn. Zo kunnen we de persoon thuis begeleiden bij het op orde brengen van zaken of het tot stand brengen van een vertrouwensband. En kunnen we op de zorgboerderij degenen die dat nodig hebben individueel begeleiden en biedt begeleiding in een kleine groep sociale contacten en andere mogelijkheden in activiteiten.